Acasă EconomieIndustrie Autoritatea Aeronautică Civilă, venituri de 59 milioane lei

Autoritatea Aeronautică Civilă, venituri de 59 milioane lei

de A

Autoritatea Aeronautică Civilă estimează pentru acest an venituri totale de 58,8 milioane lei şi cheltuieli totale de 57,3 milioane lei, potrivit proiectului bugetului de veniuri şi cheltuieli publicat în dezbatere pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Instituția estimează totodată venituri din funduri europene de 730,9 milioane de lei și un profit brut de 1,526 milioane de lei în acest an.

Cheltuielile cu personalul sunt bugetate la 41,7 milioane lei, din care cheltuielile de natură salarială sunt în sumă de 32 milioane lei.

Instituţia are circa 230 de salariaţi.

Câştigul mediu lunar pe salariat, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială, este de 11.423 lei (circa 2.540 euro), iar cel stabilit pe baza cheltuielilor cu salariile este de 10.190 lei.

Instituţia preconizează un profit net de 1,08 milioane lei pentru acest an.

Autoritatea Aeronautică Civilă şi-a planificat totodată cheltuieli pentru investiţii de 7,6 milioane lei pentru anul în curs.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor și este autoritatea naţională de supervizare a siguranţei zborului în aviaţia civilă.

Instituţia are ca obiect de activitate asigurarea aplicării reglementărilor aeronautice naţionale şi supravegherea respectării lor de către persoanele care desfăşoară activităţi aeronautice civile ori proiectează sau execută produse şi servicii pentru aviaţia civilă pe teritoriul României.

 

din aceeasi categorie