Acasă Stiri ExterneAsia Pacific Australia inaugurează prima centrală din energia valurilor

Australia inaugurează prima centrală din energia valurilor

de GM

CETO proiect energie valuriAustralia a inaugurat oficial prima centrală electrică cu energie din valuri din lume, conectată la reţea, iar în prezent livrează electricitate în vestul continentului, scrie publicaţia financiară The Fifth Estate din Australia.

Ministrul Industriei și științei Ian MacFarlane a pornit centrala Carnegie Perth, pe care a numit-o „marea dovadă a unui succes comercial în domeniul energiei regenerabile”, potrivit thefifthestate.com.

Ministrul Energiei Mike Nahan a declarat că predictibilitatea energiei valurilor a fost de folos pentru ca operatorii să echilibreze cererea și oferta în rețeaua de energie electrică.

Directorul executiv al Agenției pentru Energie Regenerabilă din Australia, Ivor Frischknecht, a spus că a existat un reper important în istoria energiei valurilor și punctul culminant al aproape 10 de ani de muncă.

„Aceasta este prima gamă de generatoare de curent electric din energia valurilor care este conectat la o rețea de energie electrică în Australia și în întreaga lume”, a spus Frischknecht.

Valurile pun în mişcare pompe aflate pe fundul mării, care transmit apă sub înaltă presiune pe uscat spre o centrală hidroelectrică pentru a produce energie regenerabilă și apă proaspătă.

„Planificarea și proiectarea au început la tehnologia CETO 6 de generație următoare din Carnegie, cu o finanţare de 13 milioane dolari din partea Agenţiei pentru Energie Regenerabilă din Australia”, a spus el.

Instalaţiile au scopul de a furniza o capacitate de patru ori decât unitățile CETO 5, îmbunătățind eficiența și reducând costurile cu producţia energiei.

din aceeasi categorie