Acasă EconomieIndustrie Airbus Helicopters face prima fabrică de asamblare din China

Airbus Helicopters face prima fabrică de asamblare din China

de A

Airbus Helicopters, cel mai mare furnizor mondial de elicoptere comerciale, a început în acest weekend construcţia primei sale linii de asamblare din China, un pas cheie în îndeplinirea planurilor companiei de extindere pe piaţa chineză, transmit Xinhua şi Reuters.

Fabrica este situată în oraşul Qingdao, în estul Chinei, construcţia urmând să fie finalizată până în 2018. Capacitatea de producţie va fi de 18 elicoptere pe an, dar va putea fi majorată pentru a face faţă cererii.

China şi grupul aeronautic european au semnat un acord în 2016 pentru asamblarea a 100 de elicoptere H135 în următorii 10 ani, primul model care va ieşi de pe poarta fabricii din Qingdao fiind planificat pentru mijlocul lui 2019.

Modelul H135 este popular în China, fiind utilizat în acordarea ajutorului medical de urgenţă, în lupta împotriva incendiilor, în operaţiunile poliţiei şi în turism.

Conform estimărilor, China va avea nevoie de aproximativ 600 de elicoptere uşoare în următorii 20 de ani, potrivit Agerpres.

Airbus Helicopters are drept principali concurenţi pe Bell Helicopter, filială a Textron, şi Leonardo în domeniul elicopterelor civile şi pe Sikorsky (divizie a Lockheed Martin), producătorii ruşi şi Boeing în sectorul militar.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

 

din aceeasi categorie