Acasă Economie Agroaliment se pregăteşte pentru Comisia Europeană

Agroaliment se pregăteşte pentru Comisia Europeană

de GM

paine si grauUnele dintre cele mai importante organizaţiii patronale şi profesionale din agricultură şi industrie alimentară s-au reunit în Consorţiul Naţional Agroaliment. Noua structură a fost deja recunoscută de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, astfel că va putea participa la consultările pentru stabilirea politicilor din domeniu.

Consorţiul Naţional Agroaliment şi-a ales pentru prima dată structurile de conducere joi, 24 iulie 2014, la o lună de la constituirea sa. Preşedintele noii organizaţii este Sorin Minea, care conduce şi organizaţia Romalimenta, iar vicepreşedinţi sunt Aurel Popescu, preşedintele Rompan, Dragoş Frumosu, liderul sindicatului lucrătorilor din industria alimentară, şi Alexandru Jurconi, preşedintele Pro Agro, se arată într-un comunicat de presă. Potrivit documentului, Consorţiul “a fost format la 23 iunie 2014 din voinţa organizaţiilor neguvernamentale la nivel naţional cu preocupări în domeniul reflectat de denumire, organizaţii reprezentate în organismele şi organizaţiile europene şi în grupurile consultative ale Comisiei Europene, în conformitate cu dispoziţiile Deciziei CE nr. 2013/767. “Consorţiul Agroaliment este recunoscut de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin scrisoarea din 23 iulie 2014 transmisă de dl. Viceprim-ministru, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale , Daniel Constantin”, precizează comunicatul.

Noua structură, care şi-a anunţat deschiderea pentru toate organizaţiile din sectorul agroalimentar, are ca obiectiv “derularea dialogului civil periodic al membrilor Consorţiului cu organizaţiile şi autorităţile europene şi cu Comisia Europeană în legătură cu toate aspectele legate de Politica Agricolă Comună, inclusiv dezvoltarea rurală”, completează documentul.

din aceeasi categorie