Acasă EconomieIndustrie Afacerile din industrie au crescut cu 9% în ianuarie

Afacerile din industrie au crescut cu 9% în ianuarie

de A

industrieCifra de afaceri din industrie a crescut cu 9,1%, în termeni nominali, în ianuarie comparativ cu aceeași lună anului precedent, dar a scăzut cu 5,6% comparativ cu decembrie 2016, a informat Institutul Național de Statistică (INS).

”Cifra de afaceri din industrie, în luna ianuarie 2017, comparativ cu luna precedentă, pe total a scăzut cu 5,6%, ca urmare a scăderilor din industria prelucrătoare (-5,7%) și industria extractivă (-3,3%). Pe marile grupe industriale s-au înregistrat următoarele scăderi: industria bunurilor de uz curent (-16,0%), industria energetică (-14,1%), industria bunurilor intermediare (-3,5%) și industria bunurilor de folosință îndelungată (-1,6%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 1,1%”, se arată în comunicat.

Comparativ cu ianuarie 2016, aceasta a crescut pe ansamblu cu 9,1%, ca urmare a creșterilor din industria prelucrătoare (+10,2%). Cifra de afaceri din industria extractivă a scăzut cu 17,5%.

”Pe marile grupe industriale creșteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+17,8%), industria energetică (+11,5%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,2%), industria bunurilor de uz curent (+6,0%) și industria bunurilor intermediare (+2,2%)”, menționează sursa citată.

din aceeasi categorie