Acasă Conferinte 04-04-2016 – A XX-a ediție a Conferințelor FOCUS ENERGETIC

04-04-2016 – A XX-a ediție a Conferințelor FOCUS ENERGETIC

de Cos

Gala FOCUS ENERGETIC „Doamne în Energie”

Cea de a doua ediţie a Galei FOCUS ENERGETIC “Doamne în Energie”, care a avut loc la Hotel Athenee Palace Hilton, le-a avut în centrul atenţiei pe unele dintre cele mai importante femei din sectorul energetic sau care au o influenţă majoră asupra acestuia. Premiile de excelenţă acordate „Doamnelor în Energie” au vrut să răsplătească munca, abnegaţia, priceperea, tenacitatea, dar şi rezultatele de excepţie ale acestor doamne.

foto-01Gala FOCUS ENERGETIC „Doamne în Energie”, al cărei amfitron a fost realizatorul TV Cristian Brancu, şi-a desemnat câştigătorii. „ Diva cu glas de privighetoare”, Doina Scrpcaru, prim solistă a Teatrului Naţional de Opertă “Ion Dacian”, a deschis Gala, interpretând câteva arii şi canzonete celebre, iar Viorel Rădăcină a încântat audienţa cu pianul său. Magicianul Verdini a reuşit să facă şi mai magică această seară dedicată doamnelor din energie.

Cel care a deschis Gala a fost ministrul Energiei, Victor Grigorescu, care a adus un elogiu doamnelor ce îşi desfăşoară activitatea cu devotament şi pricepere în cadrul ministerului, dar şi tuturor celorlalte doamne ce activează în domeniu şi reuşesc să facă să meargă lucrurile în acest domeniu strategic al economiei româneşti.

Premiile de excelenţă au debutat cu cel pentru„Promovarea intereselor României în sectorul energetic”, care a fost primit de secretarul de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu. Premiul a fost înmânat de către deputatul Rodin Traicu, membru al Comisiei de Industrii şi Servicii.

 

Sorana Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a fost premiată pentru „Promovarea leadership-ului bazat pe valori”, premiul fiind înmânat de către Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Un secretar de stat, Aristotel Jude (Ministerul Energiei) a înmânat premiul pentru „Susţinerea şi promovarea intereselor României în domeniul “energie – schimbări climatice” unui alt secretar de stat, Corina Lupu (Ministerul Mediului).

Premiul pentru „Cea mai impresionantă promovare feminină românească la nivel internaţional în domeniul energetic” a fost înmânat de consilierul de concurenţă Gyerkó László Monică Hodor, care acum coordonează activitatea de control financiar a companiilor de distribuție din Grupul Enel în Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Italia, Peru, România și Spania.

Directorul general al MOL România a primit, tot de la Rodin Traicu, premiul pentru „Management inovator”.

Lucica Tarara (director general Ministerul Finanţelor, Autoritatea de Certificare şi Plată pentru fonduri europene) a primit premiul pentru „Implicarea în accesarea fondurilor europene de către companiile energetice din România”. O altă doamnă, premiată în prima ediţie a Galelor FOCUS ENERGETIC, Doina Vornicu (Director de Operaţiuni şi Membru al Directoratului CEZ România), a înmânat această distincţie.

Fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu (laureată anul trecut în cadrul Galelor), a înmânat premiul pentru „Excelenţă în afaceri în domeniul energetic”, preşedintelui Transenergo, Geta Coman, prima femeie antreprenor din România implicată într-o afacere din domeniul energetic.

Cristian Secoşan, directorul general al Grupului Romelectro, a înmânat Alinei Tache (director general în ANRE) premiul pentru „Echilibru şi echidistanţă în reglementarea pieţei şi tarifelor în domeniul gazelor naturale”

Felicia Răcăşanu (director general adjunct Ministerul Energiei) a primit premiul pentru „Implicarea în dezvoltarea sectorului energetic românesc”, vicepreşedintele ANRE Emil Calotă fiind cel care i-a înmânat premiul.

Preşedintele ISPE, Dan Ioan Gheorghiu, a înmânat Gabrielei Milea (şef serviciu Asistenţă ajutor de stat în cadrul Consilului Concurenţei) premiul pentru „Coordonarea problematicii privind ajutoarele de stat în domeniile energiei şi mediului”

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu a înmânat Doinei Vişa premiul pentru „O viaţă dedicată energeticii româneşti”

Tinerele energeticiene, Ioana Gafton, Alisa Manoloiu, Luminiţa Durău, Gabriela Sava (poate cele mai implicate domnişoare în activităţile programului VLER al CNR – CME, adevărate Viitori Lideri Energeticieni din România – VLER) au primit premiul pentru „Viziunea inovatoare în domeniul energetic”. În numele acestor domnişoare, premiul a fost ridicat de Ioana Gafton, o altă doamnă laureată a primei ediţii a Galei FOCUS ENERGETIC, Elena Ratcu (coordonatorul programului VLER) fiind cea care a înmânat premiul.

Alina Ruşanu (manager Departament Energie al celui mai mare consumator de electricitate din ţară, ALRO Slatina) a primit premiul pentru „Implicarea în strategia energetică a Grupului ALRO”. Petre Stroe (director general adjunct MET România) a înmânat acest premiu.

Director de invetiţii la Hidroelectrica, Daniela Iordănescu, a primit premiul pentru „Management eficient al investiilor energetice”, acesta fiindu-I înmânat de către Ion Lungu (preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER)

Laura Constantin (director Direcţia juridică şi Afaceri corporatiste Nuclearelectrica) a primit premiul pentru „Guvernanţă Corporativă”, ce i-a fost înmânat de Laurentiu Ciobotărică (director general Complexul Energetic Oltenia). Premiul l-a primit, în numele Laurei Constantin, Lavinia Rizea de la SN Nuclearelectrica.

Preşedintele Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) şi director general al Vestas România), Cătălina Dragomir, a primit premiul pentru „Implicarea în promovarea energiilor verzi în România”, pe care i l-a înmânat Dragoş Zachia, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

Coordonatorul proiectului din fonduri europene „Instalaţie de desulfurare gaze de ardere la S.E. Craiova II al Complexului Energetic Oltenia, Genica Bobeică, a primit premiul pentru „Implicarea în accesarea fondurilor europene de către companiile energetice din România”, care i-a fost înmânat de către Ovidiu Pop (director general Verbund România).

Dana Cănea, membru în conducerea AFEER, a primit premiul pentru „Implicarea în dezvoltarea organică a pieţei energetice româneşti”. Valeriu Binig (partener Ernst &Young România) i-a înmânat distincţia.

Olimpia Vădean (director în cadrul Verbund România) a primit premiul pentru „Implicarea în susţinerea energiilor regenerabile în România”, pe care i l-a înmânat Ştefan Frangulea, şeful Departament IPO din Hidroelectrica.

La fel ca şi anul trecut, nici ziaristele specializate în domeniul energetic nu au fost uitate: Teodora Vasâlcă Cimpoi, redactor la Evenimentul Zilei, a primit premiul pentru „Tenacitate, implicare şi echidistanţă în promovarea sectorului energetic”. Premiul a fost înmânat de Teodor Chirica (director general EnergoNuclear, compania de proiect pentru Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă).

Fisiere multimedia (ppt si pps)

Prezentare conferinta 2016

1 CORINA POPESCU

2 SORANA BACIU

3 CORINA LUPU

4 Monica Hodor

5 Kinga Daradics

6 Lucica Tarara

7 Geta Coman

8 Alina Tache

9 FELICIA GEORGETA RACASANU

10 Gabriela Milea

11 Doina Visa

12 VLER

13 Alina Rusanu

14 Daniela Iordanescu

15 Laura Constantin

16 Catalina Dragomir

17 Genica Bobeica

18 DANA CRISTINA CANEA

19 Olimpia Vadean

Galerie foto

 

din aceeasi categorie